Basiiiil!

Broad Causeway i morgonsol…

Vrålet hörs över Biscayne Bays annars lugna vatten. Kapten är på rymmen med sin nya racerhoj vilket gått upp för vår fd Kulturminister, numera “Manager of The Whitehouse”. I folkmun kallat “Fawlty Towers….

Kapten kommer försiktigt rullande mad tramporna mellan benen och undrar försynt vad som var fel den här gången???

“Skulle inte du fixa trimmern?” Joo, vilken dag som helst tyckte jag, och då blev det idag.
Jag som svor på att när vi sålt Ludde G så skulle det inte trädgårdskladdas överhuvud taget. Men men, när Sybil (Heléne) kallar hoppar å studsar Basil (Bosse). Min uppfattning om att hålla sig i trim är att cykla, hennes är att trimma trädgård med trimmer…

Biking Basil

Skärgårdsbo!

Hmm, vi har sedan många år närt en dröm (närt, var i hela Miami fick jag det ordet ifrån? Måste vara åldern…) om att bo i skärgården på en liten ö med båten guppandes vid en brygga på lagom björnkollavstånd (= i direkt anslutning till bostaden).
Och ta mej tusan, en morgon, på väg till jobbet, gick det upp för mej!
Det är ju precis det vi gör nu!

Skuttar in i bilen vid 7-snåret, glider av Harbor Island och ut på John F Kennedy Causeway (Visste ni att Causeway betyder Cross Water?) spanar vänster, Miami skyline i morgonsolens gryningsstrålar, spanar höger och kollar in alla ankarliggare utan för marinan i samma gryningsstrålar. Det fina på denna breddgrad är att man nästan alltid åker till jobbet i gryningen och solen skiner ;-).

Tittar åt vänster…

Tittar åt höger…

Runt oss har vi hela Biscayne Bay som är stort som ett innanhav där man kan botanisera runt många helger utan att ge sig ut i Atlanten. Hela Bayen är givetvis salt och fräsch med delfiner och allehanda trevliga natur upplevelser. Vi tillbringade en helg nyligen i Oleta State Parks stora vik, ankrade från lördag morgon till söndag eftermiddag i kanonväder och fantastiska delfin hyss på söndan. Ändå nästan mitt i stan.
Basil @ The Whitehouse

Dela gärna med dig.