Lost in bed?

Lördags party vid Inletet alldeles norr Biscayne Bay. Man passar på vid lågvatten. Vid högvatten finns inte ön längre…

Jaha, nu har man blivit “landlubber” for real.

Dagen har tillbringats med transport av vårt hem, vår kära segalbåt seaQwest, från en lugn och trygg tillvaro 6 miles upp i New River ner till pulsen vid Miami Beach.


seaQwest njöt hela dagen, det kändes tydligt när man stod bakom ratten. Elin charmade jänkare på löpande band bakom båten  och både Heléne och undertecknad kände att “Jädrar va gôtt att ha friskt vatten under kölen igen!”

Vi var på väg till vårt nya landkrabbeliv nere i Biscayne Bay. Vad det innebär och hur vad och varför kommer säkert ordnings-, kultur- och what everministern nogsamt att redogöra i kommande bloggar. En vanlig liten kapten hakar på in full trust.

 

På vägen ner ser vi denna härliga kappsegling mellan världens minsta och största klass. (Minst i storlek och störst i antal)

5 minuter senare passerar vi världen största kryssningsfartyg; Royal Caribbeans “Oasis of the Seas” Snacka om kontraster!

 

 

seaQwest’s nya home berth. Lite rough men ny brygga är utlovad.
(Bilden är tagen från vår uteplats 🙂 )

seaQwest ligger alldeles bredvid, men hon får klara sig själv i natt.. Degraderad från hem till vanlig segelbåt. (Kapten kommer dock att fjäska med drivor av underhåll som inte funkat bra när hon varit bostad. PLUS, vi kan ta korta tripper på helgena som vanligt folk. Looking forward to that!!!)

 

Hur var det nu med sängen? Jo efter dryga 30 år tillsammans har vi levt ett smalt liv avseende sängbredd. Den maffigaste säng vi haft var 140 cm bred. Annars har det varit mellan 70 och 120 cm.

Något större än akterruffen i seaQwest.

Så nu i vår “American standard of living” har jag Googlat efter en Bedroom AIS.
Hur hitta sin hustru i en säng som är bredare än kapten är lång? I brist på AIS får man väl pejla riktning via intermittenta snarkningar, och med “död räkning” säkra distansen till sin trygga, lätt snarkande hamn.

Natti, natt från en något cofused
Captan B @ …new home

 

 

Dela gärna med dig.