Båtar, vilda katter, krokodiler, seglare och byggnadsarbetare!

 

Vad har nu de gemensamt?

Ingen aning, men det är ungefär så vårt liv sett ut senaste tiden.
Dagar, veckor och månader bara svischar iväg.

Februari rann iväg med acklimatisering i nya bostaden,

Läckra dörrar med praktisk vinhylla!

Läckra dörrar med praktisk vinhylla!

varvat med besök på Miami International Boatshow, som skall vara en av världens största. Det hade utlovats gott om segelbåtar, men jämfört med antal motorbåtar var det en försvinnande liten del. Och de flesta var katamaraner! En och annan pärla fanns dock så lite fick vi dregla över fina lösningar och läckra tillbehör.

 

Delfin som fångat fisk!

Delfin som fångat fisk!

En helg tog vi båten upp till den fina viken norr om oss, i Oleta State Park. Underbar ankarvik och vi fick till och med besök av delfiner! Stor njutning ombord, både av uppvisningen och att vara tillbaka till sjöss.

 

 

Det gäller att pressa!

Det gäller att pressa!

 

Mars har varit besöksmånad. Först ut var brorsdotter Evelina som gjorde sin PRAO-tid här. Det var längesedan vi hade en 14-åring i huset men hennes goda humör gjorde att de 12 dagarna flöt iväg snabbt. Sista veckan fick hon sällskap av Lasse, seglarvän och kaptens chef i Göteborg. Strandbesök, heldag med shopping på Sawgrass Mills och andra utflykter stod på programmet. Herrarna var på Seatrade, stor mässa för kryssningsbranschen, med tillhörande kundmöten.
Alla fyra gjorde vi ett mycket uppskattat besök på McCartys Wildlife Sanctuary i West Palm Beach. Bara små, förbokade grupper tas emot och här fick vi verkligen komma nära djuren. En del fåglar och apor, gott om reptiler men framför allt stora kattdjur. Olika arter levde tätt inpå varandra och man hade till och med en korsning. Vackra men mäktiga djur!

Mysstund tillsammans

Mysstund tillsammans

Man kommer rätt nära. Kapten i bakgrunden

Man kommer rätt nära. Kapten i bakgrunden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De avlöstes av Britt-Marie & Michael, gamla vänner hemifrån. Goa skratt, härliga restaurangbesök och utflykter förstås.

Aligator ute i träsket

Aligator ute i träsket

Denna gång till Everglades för att kolla på aligatorer. Lite kul är att när vi kom fram låg det en på gräset bakom ett 30 cm högt staket och vi trodde att den var uppstoppad. Efter lunchbesök på restaurangen kom vi ut och aligatorn var borta!
Efter vår speedboat-färd fick vi åter se en bakom det låga staketet vid restaurangen och den var i allra högsta grad levande.

 

 

30 år tillsammans!

30 år tillsammans!

Våra gäster passade också på att fira 30 år tillsammans när de var här, så det blev både champange och uppvaktning på restaurang Las Vacas Gordas.

 

 

 

En annan rolig sak så här års är alla svenska seglare som kommer upp genom Karibien. Några väljer att gå upp till USA så vi har redan haft tre besättningar på besök. Alla har tagit olika vägar och har olika planer, men alla har en historia att berätta. Vi som blivit landkrabbor njuter förstås av att få höra dem!

Och äntligen är vi igång med renoveringen av del 2 i The Whitehouse. Just nu river man ut gamla badrum och tar ner väggar som inte skall vara kvar. Man börjar kunna ana vad det ska bli!

Långtråkigt behöver det i alla fall inte vara att bli landkrabba!

Heléne