Det regnar även i Florida!

Igår skulle kapten besöka kryssningsfartyg i Miami. Jag åkte med för att passa på att njuta av lite storstad och shopping på Bayside Market. Precis innan vi kom fram blev världen grå och sikten lika med noll. Himlens portar öppnade sig och ett skyfall vräkte ner över oss.

Lika fort som det börjat var det över och solen sken åter från en blå himmel.

Kapten kunde njuta av vacker utsikt från däck 11 ombord och jag myste på en hamnkrog.

Vy från Norvegian Sky mot MiamiVy från en av restaurangerna på Bayside Market

På hemvägen tvättade vi bilen. Lite kul i dessa tider med rut- och rotavdrag för utförda tjänster, för tjänster är något som man köper i detta land. Inte många tvättar till exempel bilen själv. Nu förstår vi varför!

Vi körde fram till tvättinrättningen och så fort vi klev ur anfölls bilen av två man som dammsög från varsitt håll samtidigt som en tredje skurade grill och bagage med borste.

Strax därpå körde en dam upp bilen på automatlinan. Där blev den skumtvättad med sådana där ”vippor” av sämskinn man har istället för borstar. Kom nyblåst ut i andra ändan där en kille hoppade in och började putsa insidan av vindrutan samtidigt som han rullade ut på plattan. Där flög 8 man på bilen och putsade rutor inne, torkade av invändigt, putsade fälgar och gjorde ett sista tork runt dörrkarmar och lite här och där.

Efter bara 7 minuter stod vi där med en glänsande, nytvättad bil. Både ut- och invändigt. Priset? 13 US-dollar, dvs ca 85 svenska kronor. Snacka om effektivt!

Heléne@vattenlek