Ingen sovmorgon men valutaoberoende!

By, by Kapten! Sov gott på planet

Söndag morgon 04.30 AM ringer klockan. Lite senare smyger vi iväg i en kolsvart marina. Medan de flesta människor unnar sig lite sovmorgon på söndagen försöker vi i ottan få upp våra korpgluggar. Kapten skall nämligen med flyget till New Orleans och jag får vara chaufför. Lyxhustrutillvaron har ännu en gång fått sig en törn! Tack och lov har vi nära till flygplatsen så 30 minuter efter avfärd är jag tillbaka och kan krypa ner mellan lakanen igen.

Kapten däremot får hålla igång hela dagen. Honom skall jag hämta 00.30 AM måndag natt.

I gengäld har jag bilen hemma och kan hitta på lite kuligheter under dagen så egentligen är det väl inte så jättesynd om mig. Kanske shoppa loss lite? För amerikanska dollar…

För äntligen är vi inte beroende av olika valutor! Våra fyra seglingsår har finansierats med svenska pengar så valutakurslistor har studerats flitigt under tiden. Kan ju säga att inte var speciellt kul under våren 2009 när vi befann oss i Europa och Euron kostade över 11:50 SEK!

Nu är kapten anställd i amerikanskt bolag och får sin lön i dollar och allt vi betalar här gör vi med samma dollar. De få kostnader vi fortfarande har i Sverige betalas med svenska kronor.

Lätt som en plätt och valutakurserna får just nu uppföra sig precis som de vill!

Heléne@shoppingsöndag