Konst-igt!

Det finns ett rikt kulturutbud här i Fort Lauderdale, för alla smaker, och vi hamnar ofta på de evenemang som innehåller ordet Art.

Den läckra terrassen på 11:e våningen

Förra veckan var vi på “Konst på Konsulatet”. Ett trevligt initiativ från Svenska Konsulatet här som bjuder in en massa svenskar i förskingringen till ett vernissage med svensk utställare, denna gången fotografen Patrick Henning. Evenemanget gick av stapeln på Pelican Grand Beach Resort, ett svenskägt hotell med supertrevlig terrass på 11:e våningen. Vi träffade även hotellägaren Bosse, som åkte hit för att köpa villa och blev med hotell. Nästan alla svenskar vi möter har en historia att berätta om hur och varför de hamnat här, kul!

I lördags var det dags igen, nu för “Art in the Park”.
För 46:e året i rad ordnar Plantation Junior Woman’s Club denna Arts- & Crafts Show i en stor park. Plantation är bara en av många “stadsdelar” här i området.
Här hittade vi bland annat LobsterTrapArt som ramar med gamla hummertinor, skitfräckt.
Det hela slutade förstås med att vi åkte till Michaels, enorm superstore för alla som pysslar eller målar. Ramar beställdes och det blev ett ramaskri på kapten när notan skulle betalas. 190$ för EN ram! Med 75% rabatt!!! Att rama här är svindyrt. Men det finns förstås färdiga ramar för klart lägre priser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiger gjord av kapsyler!

 Ramar från hummertinor!

Av någon anledning skulle vi besöka ett galleri också och det enda på vår lista som var öppet sent på lördagen, hette XO. GPS:en tog oss till Wilton Manors (ännu en “stadsdel”) och plötsligt var vi en gay-stad. Mysig småstadskänsla och regnbågsflaggan överallt.
På galleriet vi valt ut möttes vi av bilder, i alla former, av nakna män. Ägaren berättade att just den dyra ramningen var anledningen till att han själv startat med ramning i sitt galleri.
Lite fel forum för oss, så vi tackade artigt för titten och backade ut genom dörren.

 
Och konsti-igt.

Igår for vi iväg till The SugarChest, typ Antikhallarna, för att reka inför eventuellt kommande möbelköp.
I ett av båsen stod två Wassily-stolar (designade av Marcel Breuer på 1920-talet) i fint skick. Förmodligen hade man ingen aning om vad det var, stolarna var märkta “Chair, middle century, leather”. Och såldes för 325$ styck!
Det går att göra fynd!

Heléne