Tänk vad julstämning kan vara olika!

I Florida startade julpyntadet direkt efter Thanksgiving. Både vackert sådant och hysteriskt blinkande i kulörta färger.

Från samma dag kunde man också köpa gran. De säljs precis överallt. Jag undrar förstås om det är någon skillnad, i klimat där granen redan från början lever i värme och inte får en chock av att plockas in? Ett tag misstänkte jag att man byter gran några gånger innan det blir jul, men så verkar det inte.
I vår marina är det tävling om vem som pyntar finast. Avgörs 19 december och då är vi inte där, så vi låter bli att “jula” båten i år. För oss från kalla nord är det väldigt svårt att känna julstämning i solen och värmen, men vet man inte något annat så är det väl så det ska vara till jul.

Julmys i Florida

Julmys i Göteborg

11 december klev jag på ett plan till New York, vinkade till Frihetsgudinnan, och fortsatte till Göteborg.
Landade nästa förmiddag i ett riktigt vintrigt Göteborg. Sol, snö, vindstilla och ca 10 grader kallt.
Det gnistrade i snön och knarrade under skorna. Så vackert!
Första vintern i Sverige på 5 år. Sprang direkt upp på vinden och hittade en förirrad jullåda som stått och samlat damm i lika många år och nu har vi både adventsljusstake och tomtar på plats. Mysigt är det.

 

Lika mysigt var det inte att komma till en utkyld lägenhet. Vred upp elementen till max, tände alla värmeljus och till slut startade jag även ugnen. Sakta men säkert kröp temperaturen uppåt, men 25 grader blir det nog aldrig…

Tittade sen ut i den kolmörka kvällen och i alla fönster lyste det fint från stjärnor och ljusstakar.
Det blir nog jul i år!

Heléne – lika förväntansfull som barnen!