Thanksgiving – med italiensk touch!

Thanksgiving – med italiensk touch!

Thanksgivingsmiddag, dvs. kalkon med tillbehör

I torsdag var det Thanksgivings Day här i USA och då bullas det upp med mat värre än vad vi gör till jul. Vi skulle förstås hänga på, men valde bort skinka, pajer, efterrätter, sötsaker och allt vad det nu heter. Letade länge i affären, bland alla 5-10 kg kalkoner, innan jag hittade en liten fin bröstbit på ett halvt kilo. Till detta skulle det serveras svampsås, sa mannen i affären som för dagen höll hov bland tanter och kalkoner. Men inte på vilken svamp som helst, utan “Gourmet vildsvamp” skulle det vara. Ok, och så lite Cranberry Jelley till kapten. Plus potatismos och gröna ärtor. På det blev vi proppmätta och avslutade med den traditionella ostbrickan först flera timmar senare.

Thanksgiving infaller alltid på en torsdag, och dagen efter är det “Black Friday”, Amerikas stora readag. Då skall alla julklappar inhandlas, framtida födelsedagspresenter köpas, alla fynd göras och det sägs att det är nästan krig i butikerna. Vi har sett flera bilder där slagsmål brutit ut…
Att få med kapten på något sådant är inte att tänka på så istället for vi iväg på utflykt.
Startade med att köra västerut rakt ut i Everglades där vi först besökte Big Cypress’ Seminole Indian Reservation och Ah-Tah-Thi-Ki muséet. Läs om det i “Captains Blog”.

Sen fortsatte vi till Naples, på Floridas västkust. Amerikas svar på italienska Napoli. I princip hela stan är byggd i venetiansk stil. Vi startade på Naples Pier, som ursprungligen byggdes redan 1888 för att kunna ta emot frakt- och passagerarfartyg. För övrigt det enda sättet att ta sig till Naples på den tiden, då vägförbindelse saknades. Givetvis har den förstörts av såväl brand som orkaner ett antal gånger, men alltid återuppbyggts. Som västkustbo njuter man verkligen av att titta på solen som går ner i havet och känna lukten av salt hav. En speciell känsla som det är svårt att få när man bor på ostkust.
Hela downtown i Naples hade julpyntats (dagen efter Thanksgiving!) och på 3rd Street tändes ljusen vid mörkrets inbrott. Jättemysigt! Och det blev inte sämre när vi hittade Old Naples Pub. Kvällskylan började kännas så vi tittade direkt efter glögg när vi kom in på denna genuina, juldekorerade pub. Helt befriad från tv-apparater. Istället satt en man och spelade på ett riktigt gammalt piano. Som taget från en saloon ute i vilda western.

 

 

 

 

 

 

Middag vid City Docks & Crayton Cove och en sväng genom Tin City innan vi gick hemåt. Klockan 10pm var vi rätt ensamma om att vara ute. De har tidiga kvällsvanor i det här landet, men det visste vi sedan förut (det finns förstås både nattliv och nattklubbar, men dit vågar jag inte ta med kapten).
På lördagen utforskade vi Tin City lite mer. Ett gammalt varsområde som blev “Marine Marketplace” och idag är ett litet shoppingcenter. Lite sjöbodskänsla med skeva brädgångar, små butiker och fullt av marina inslag. Tyvärr känns affärsutbudet lite för “krimskramsigt” för att det skall bli riktigt bra.

 

Vy över Venetian Bay – från MiraMares uteservering

Istället for vi till ett område som heter “The Village” vid Venetian Bay. Också ett shoppingcenter men mestadels byggt med hus på stolpar i vattnet. Restaranger förstås. Och här hittade vi MiraMare, en italiensk restaurang med uteservering hängandes över vattnet. Vi avslutade vår lilla minisemester med en härlig lunch i solens sken. Helt klart mer i vår smak än kalkon!

 

Heléne@La dolce vita