Vi flyttar in The Whitehouse!

Efter drygt 4,5 år i båt är det dags för lägenhetsboende.

Jake & jag tar farväl

Jake & jag tar farväl

Lite vemodigt känns det att lämna Marina Bay i Fort Lauderdale, men vi har tagit farväl av marinapersonalen, båtgrannarna och Jake, min stora favorit här på bryggan. En helt underbar goldenhanne som bara var 7 månader när vi kom hit i april förra året. Honom kommer jag att sakna!

 

 

 

Det är trångt under I 95

Det är trångt under I 95

Men så skönt det var att komma ner till friskt havsvatten. Vi fick en härlig dag på sjön då vi gick de 5 Nm ner för New River och sedan 15 Nm söderut längs Intracoastal. Lördag och strålande väder = massor av båtar och folk ute.
Men först skulle vi under den stora I 95:an med fasta broar på 55 fot. Vi behöver 56 fot så det var bara att vänta tills högvattnet sjönk undan och vi kunde gå under med 20 cm tillgodo. På det följde 10 broöppningar, så det tog sin lilla tid.

Många broöppningar blev det

Många broöppningar blev det

 

 

 

När vi kom ner till Biscayne Bay, och turkost vatten, såg vi också de platser vi rekommenderats att besöka med båt. En stor ankarvik, nästan mitt i djungeln, bara 3 Nm från vårt nya hem. Restauranger med brygga för gäster något längre bort m.m.Det ska vi nyttja på helger!

 

Så småningom kom vi fram till Harbor Island i North Bay Village. En ö i Biscayne Bay, mitt emellan Miami och Miami Beach.
Och det är här seaQwest numera har sin bryggplats.

Utanför The Whitehouse och bara 6 meter från vår blivande altan!

Här ska vi bo!

Här ska vi bo!

 

Huset från gatan

Huset från gatan

Kapten började direkt att blogga

Kapten började direkt att blogga

Så The Whitehouse. Huset heter faktiskt så. Ägt av en svensk kille jag träffat och under total-renovering. Just nu är 4 lägenheter helt klara och inredda. En av de flyttar vi in i temporärt. För de sista 3 lägenheterna skall nu renoveras, och där skall vi bo när det är klart.

 

 

Trädgården skall göras i ordning, bryggan bytas ut osv. och när allt är klart blir det semesterboende för skandinaver här. Så ska du besöka Miami till hösten eller senare kan du också bo i The Whitehouse!

 

Helene @ land