Akvareller

Här visar vi upp "Kaptens" akvarellmålningar som han målat under vår långsegling. Efter ett låångt uppehåll pga familj och karriär togs penslar och pennor fram igen hösten 2008. Och nu målas det så snart vi ligger still, båten befinns i gott skick och kulturministern har fått sitt lystmäte avseende den aktuella platsens sevärdigheter. Med andra ord när tiden tillåter och då blir det mest havsinspirerade motiv. Tyvärr lyckas jag inte här återge bilderna på ett bra sätt då det alltid blir grått med kameran och en stor scanner är inget man släpar på ombord.

Tavlorna ligger upplagda i årsvisa gallerier så det är bara att klicka på det år du vill kika på.

Gicléer & Reprografier

Ett antal akvareller har vi tryckt upp i en begränsad upplaga som du finner under:

GICLÉER & REPROGRAFIER

Akvarell

Att måla är att njuta...

Stor linje

Gallerier

Klicka på bilden under respektive galleri så kommer du till det årets produktion.

Avdelande linje

GALLERI 2012

Starboard Tie

2011 fick en kommersiell start med fokus på kalendrar, tomtar och annat kul. Det blev även ett år där vi for runt i USA med ganska högt tempo. Därav uteblivet årsgalleri. 2012 startar med huvudet fullt av idéer och inspiration så nu...

Bilder GALLERI 2012

Avdelande linje

GALLERI 2010

Sea Wind, porträtt

Jag vågar mej på lite större format och gör ett par "båtporträtt". Fortfarande lite vilsen men börjar hitta formen för hur jag åtminstone vill måla.

Bilder GALLERI 2010

Avdelande linje

GALLERI 2009

Flying sails

Överger tuschen och färgpennorna och och börjar måla helt i akvarell. Testar format, färger och papper samt lite olika idéer. Det blir en del "flying sails", "extrema båtskrov", "höga fyrar" samt traditionellt "himmel och hav med attribut" måleri.

Bilder GALLERI 2009

Avdelande linje

GALLERI 2008

Färgpenna & akvarell

En försiktig början i tecknandets och måleriets konst. Jag startade med tusch och färgkritor som jag efter ett tag började blöta ner för att få mer vattenfärgkänsla. Snart inköptes en ny låda med akvarellkakor som sedan helt dominerat mitt målande!

Bilder GALLERI 2008

Nyheter & Info!

Vad har de hittat på nu då? Det som har med måleri att göra informerar vi om här!

Avdelande linje

Nu finns mina tavor som Giclèer också!

6 juni 2012

Under vårt Sverigebesök detta år har jag låtit reproducera några av mina favorittavlor med giclée-metoden. I samarbete med fotograf Hans Wretling har en begränsad upplaga tagits fram med fantastiskt hög kvalitet. (Nästan bättre än originalen)
MInibilder

Tre av dessa tavlor har jag också gjort en miniserie av. Perfekt som present eller att rama in ihop efter tycke och smak. Minisarna kostar 100 SEK styck och är 125x95 mm.

Kolla in GICLÈER & REPROGRAFIER!

Avdelande linje

SEA MARKS 2012 klar för försäljning!

12 maj 2011

Nu kan man köpa den färdiga kalendern! Eller beställa med företagstryck! Läs mer om kalendern i inlägget nedan och under länken kan du se hur den ser ut.

SEA MARKS 2012, LÄS MER (PDF)

Avdelande linje

SEA MARKS 2012!

21 januari 2011

SEA_MARKS_2012

Äntligen! Efter några månaders målande är alla bilderna klara till kalendern, som kommer att ges ut för 2012. I samarbete med Lindgren & Söner samt Gullers Förlag har jag tagit fram bilder på diverse olika sjömärken. (Se under Galleri 2010) Målgruppen är företag som har anknytning till sjöfart. Rederier, Shipping, Varv, och andra företag med en rejäl kundstock. Har du kontakter som kan ha med inköp att göra tas dessa tips tacksamt emot. Kalendern skall digitalt produceras och säljas under våren och kommer att finnas att köpa till hösten. Vill du köpa en så hojta till!

SEA MARKS 2012, LÄS MER (PDF)

Avdelande linje

En tavla blir till!

20 november 2010

Elena

Vill du veta hur en akvarelltavla växer fram skall du kolla i här. Pdfen är lite tung (1,95Mb), LÄS MER (PDF)

Avdelande linje

Utställningar i höst!

17 september 2010

Tack alla ni som besökte oss på Konst Göteborg! Och ett särskilt tack till er som gillade tavlorna så mycket att ni handlade med er en tavla. Dagarna på Kronhuset var en härlig upplevelse och gjorde gott för självförtroendet! Snart flyger vi iväg till Trinidad igen och därför finns kaptens tavlor nu till beskådande hos följande Gallerier:

Galleri Anden som var min första kontakt och hjälpte mig inför utställningen på Kronhuset. Galleri Särö Konst och Galleri En Trappa Ner har ett flertal av mina tavlor till försäljning. Vilka tavlor som finns var framgår av bildtexten under respektive tavla.

Mölndals-perioden har inneburit några nya fräscha tavlor.

Kolla in SENASTE NYTT!

Avdelande linje

Erbjudande från Målarverksta´n!

30 augusti 2010

Porträtt eller karikatyr?

Nu har du möjlighet att ett porträtt eller beställa en karikatyr på din båt.

Klicka här!

Missade du utställningen Konst Göteborg eller var din favorit redan såld? Nu finns det några tavlor i tryck.

Kolla in REPROGRAFIER!

Avdelande linje

Utställning på Kronhusbodarna!

1 augusti 2010

Konst Göteborg

Välkommen att titta på de akvareller jag målat under vår pågående långsegling.

13 - 15 augusti återkommer tidigare års stora konstutställning med en mängd spännande och lovande konstnärer. Mitt under Kulturkalaset hittar du många stilar representerade inramat i Kronhuset härliga atmosfär. Välkomna till Göteborgs kanske bredaste konstupplevelse och njut av en fika i solen ute på Kronhusgården.

Öppet fredag-lördag 12.00 – 18.00 och söndag 12.00 – 17.00. Fri entré. Kom och låt dej inspireras!

LÄS MER

Avdelande linje

Omslag på PÅ KRYSS!

12 maj 2010

Omslag till På Kryss 4 -10

Kapten är mäkta stolt över att ha fått måla omslaget till På kryss 4, 2010. Ett test av nya chefredaktören Micke Westin då målade bilder normalt är no-no i tidningssammanhang. En artikel om båtutrustning fick också plats vilket känns jättekul. Kolla in originalbilden och några nya under "Galleri 2010"

Bilder GALLERI 2010

Avdelande linje

Vänisage för vänner och bekanta!!

28 januari 2008

Vänisage

Det börjar dra ihop sig inför vår avfärd! Nu pågår mängder med förberedelser med både båt och hem. Upptäckte att vi hade lådvis med tavlor som fraktats fram och tillbaks under åren och nu skulle hamna i en förrådskällare. Lite tråkigt, så vi beslöt att sälja Bosses tavlor under trevliga former, en ”Vänisage” för våra vänner, där behållningen delades lika mellan Sjöräddningen och festkassan till vår avvinkningsfest.
Vi vill passa på att tacka de som kom för generösa bidrag och hoppas att tavlorna passar bra hos er! 37 stycken blev sålda vilket var långt över förväntan.
En del av det som visades ser du på: "Måzart Design"

Avdelande linje