Historia

Hon köptes på Najad varvet 1985 av förste ägaren som under femton ärs tid vårdat henne ömt. Redan från början blev hon ganska frikostigt utrustad vilket bla innebär att inredningen har en mängd extra skåp originalmonterade. Hon har under åren seglats väldigt flitigt fram till 1998 då en mycket genomgripande renovering genomfördes.

Dåvarande ägaren hade bestämt sig för att ta ner båten till medelhavet och inför detta byttes hela riggen till en ny (med rullstor) från Seldén avsedd för Najads 361:a. Därmed blev det en helt ny segelgarderob också. Då maskin ansågs vara lite klen byttes till en ny Penta MD22L på 48hk vilket ihop med riggbytet gör att båten blev som ny. En hel del annan utrustning byttes samtidigt.

Efter ett halvår i medelhavet bytte dåvarande ägaren upp sig till en ny och större Najad och vår båt hamnade på Gullholmen. Där blev den omhändertagen under under ett par år med lite segling så hösten 2002 var båten åter till salu då ägaren inte orkade med att sköta och segla båten själv.

Så på hösten 2002 blir vi äntligen ägare till vår drömbåt; en Najad 360, den i vårt tycke idealiska långfärdsbåten.

Båthistoria

Heléne klamrar sig lyckligt fast vid båten, första morgonen efter köpet i Henån´s hamn.

Stor linje

Båtdata

Bild på båten

Tidigare namn: Granny 1985-2000

Nuvarande namn: SeaQwest 2002-

Typ:

Najad 360

Tillverkare: Najadvavet

Årsmodell: 1985

Båt nummer: 12

Mått:

Längd över allt: 10,75 m

Längd vattenlinje: 9,25 m

Bredd: 3,40 m

Djupgående: 1,75 m

Masthöjd över vattenytan 16, 25 m

Ruffhöjd: 1,90 m

Vikt:

Totalvikt: ca 8 500 kg

Tom båt utan rigg: ca 7 700 kg

Kölvikt: ca 3 100 kg

Färg:

Vitt skrov med karminröd dekorrand och vattenlinje

Lystal:

1,10

Båtskiss
Stor linje

Utrustning

Hur utrustar man en båt som är tänkt att gå på långsegling med längre överseglingar och samtidigt fungera som bostad under flera års tid? Frågorna var oändligt många när vi väl köpt båten och inventerat vad den från början var utrustad med.

Nedan följer en beskrivning av vad båten innehöll från början och vad tidigare ägare gjort med henne, därefter följer en redogörelse över vårt arbete med att få båten i det skick vi vill inför vår avsegling.

Vi tar det lugnt och lägger upp det på en flerårsplan med sommarseglingar emellan för att lära oss båten och känna av vilka behov vi kan ha och vad som behöver göras med avseende på komfort, säkerhet mm.

Avdelande linje

VAD VI HAR KOMPLETTERAT MED SEDAN 2002 (Uppdaterad 2009-02-11)

I strävan att få den perfekta långfärdsbåten har vi under åren från det vi köpte seaQwest till det att det är dags att...

LÄS MER (PDF)

UTRUSTNINGSLISTA FRÅN BÅTKÖPET HÖSTEN 2002

Vi letade länge efter vår drömbåt och kombinationen båttyp, utrustning, skick och pris var en svår nöt att knäcka. Efter mycket...

LÄS MER (PDF)

Avdelande linje

Projekt, tips och annat...

...hittar du numer under "Artiklar"

Fin bild på båten