Välkommen till vårt bildgalleri!

Här kommer vi kontinuerligt lägga upp bilder från vår långsegling. Här finns även bilder från våra tidigare seglingar.

SS BadgerVi avslutar vår Great Lakes segling med att masta av och ta en närmare titt på Chicago innan färden påbörjas nerför floderna mot mobile.

Stor linje

JänkebilVi lämnar Port Huron och seglar över Lake Huron upp till Kanadensiska Georgian Bay samt North Channel. Sen bär det ner till Mackinac Island och vidare in i Lake Michigan.

Stor linje

JänkebilKanalandet avslutas i Buffalo och vi seglar på Lake Erie upp till Kanada för att träffa vänner och se Niagara fallen. Vidare längs Lake Erie via Lake St Clair och Detroit River mot Port Huron.

Stor linje

BogserbåtVi har en härlig vecka i New York och sen bär det upp för Hudson River med stopp för avmastning i lilla Casleton där vi också hyr bil och åker en sväng till Newport och Cape Cod. Därefter motrar vi upp genom Erie Canal.

Stor linje

Delawere BayFör motor tar vi oss förbi underbara Elisabeth City, spännande Dismal Swamp, till Norfolk och vidare genom Chesapeake och Delaware Bay för att slutligen segla upp mot New York. Bäst var nog Annapolis.

Stor linje

Dwntown...Vi njuter av att ha angjort USA och tar det lugnt ett par veckor innan färden norrut längs Floridas ostkust upp till South Carolina.

Stor linje

TURKOS!Lång segling upp till Bahmas där vi har en härlig tid, bla tillsammans med Bosses syster och svåger, avslutar månaden med att korsa Golfströmmen och tar oss till Florida.

Stor linje

RACE!Lämnar The Saints och seglar upp till Sint Maarten där familjen Hellman mönstrar på. Seglar runt en vecka med bland annat besök på gamla svenskön St Barts.

Stor linje

Vacker båtJagade av Murphy med segel-, roder-, backslags- och andra haverier når vi The Saints söder om Guadeloupe.

Stor linje

PalmNu börjar vår resa genom de Karibiska öarna.

Stor linje

KolibriÅter till seaQwest efter ett långt Sverigebesök. Vi ger oss nu tid att upptäcka lite av Trinidad.

Stor linje

Milford BayVi lämnar Surinam efter en härlig tid, tar oss vidare till Tobago där vi stortrivs och slutligen till Chaguaramas, Trinidad där båten görs iordning för sommar/höstvila.

Stor linje

Ariane 5 Vi seglar till Franska Guyana och via Ile du Salute tar vi oss vidare till Surinam, där vi stortrivs...

Stor linje

Djungel Från Jacaré till Luis Correia via Natals stränder

Stor linje

Djungel Vi flyger till Manaus och åker på djungelutflykt!

Stor linje

Brassestenar Ligger i Jacaré och upplever karnevaler

Stor linje

Fernando do Noronha Lämnar Kap Verde och seglar till Brasilien via ögruppen Fernando de Noronha.

Stor linje

Vi gör de sista förberedelserna på Gomera, seglar till Kap Verde där vi utforskar nordöarna och firar jul & nyår.

Stor linje

Båten gås igenom och lyfts för stort underhåll inklusive byte av kyl. Kollar på ARC starten! Bunkring inför kommande Atlantöverfart och ett litet skutt till La Gomera där vi skall ta avstamp!

Stor linje

Har en fin tid i Gibraltar, seglar söderut längs Marocko till Kanarieöarna, där vi myser i ankarvik vid lilla La Graciosa, norr om Lanzarote innan vi åter styr färden till vårt Puerto Mogan på Gran Canaria.

Stor linje

Åter i Barcelona efter ett par månader i Göteborg och Västkusten, nu med Eddie och Lisa som var med oss i två veckor. Vidare ner till Marocko och Gibraltar...

Stor linje

Seglar vidare längs Spanska kusten mot Ibiza, Balearerna, går snart vidare mot Mallorca där vi bla får några fina dagar med Primadonna. Seglar vidare till säsongens mål Barcelona!

Stor linje

Avsegling från Porto Santo efter några härliga dagar på denna lilla ö. Färden går vidare mot Gibraltar och in i Medelhavet till Mar Menor, ett litet innanhav nära spanska Cartagena.

Stor linje

Vi lämnar Puerto Mogan, fastnar några veckor i Santa Cruz, Teneriffa, och fortsätter mot Porto Santo.

Stor linje

Fortfarande kvar i Puerto Mogan, mycket sjukt under perioden men vi hinner med både vänner och båt.

Stor linje

Som bofasta ligger vi kvar i Puerto Mogan. Lite händer det faktiskt ändå...

Stor linje

Rundtur bland öarna med trevliga besök, samt jul & nyår i Mogan.

Stor linje

Vi ligger still i Puerto Mogan, gör lite utflykter samt umgås med både seglavänner och får besök hemifrån.

Stor linje

Från Madeira till Puerto Mogan, Gran Canaria. Med en liten avstickare till Göteborg.

Stor linje

Längs Portugals kust ner till Cascais utanför Lisabon, vidare mot Porto Santo och Madeira.

Stor linje

Överfart från La Rochelle till Gijon och sen vidare runt Galicien (Spanska nordvästkusten) ner till Portugal.

Stor linje

Från England till La Rochelle i Frankrike. Spännande att passera trafikseparationszonerna (2ggr) men snällt väder till Dover. Sen fastnade vi i Southwich innan det bar vidare till Camaret vid Brest. Därpå följer en "semester" i Södra Bretagne i ca tre veckor med avslutning i La Rochelle.

Stor linje

Äntligen iväg! Resan ner till Holland blev ett litet da capo på Bosses segling med kompisen Pär 25 år tidigare. Kul för Heléne att få se de ställen hon hört så mycket om. Holländska kanaler är väldigt trevligt!

Stor linje

Årets semester, en ovanligt lång sådan, ägnades huvudsakligen åt att segla till Skottland för att där vara med på "Classic Malts Cruise". Resan var samtidigt ett "genrep" inför vår stundande långsegling. Semestern blev mycket lyckad med härliga seglingar och fantastisk natur. (whiskyn inte att förglömma!)

Stor linje

Vår tur till Rügen-området i somras. Den här semestern präglades av lite vind och mycket sol. Och vaaarmt, faktiskt tropiskt klimat nere i Tyskland. Hemmagjord bimini av gamla lakan rädde oss på eftermiddagarna. Bra segling med riktig vind hade vi bara i början och på slutet av semestern.

Stor linje

Årets semestersegling gick till Norska västkusten där vi tillbringade ca fyra veckor i för det mest strålande väder och trevliga vindar. Även trevligt sällskap med familjen Hellman i Fantasi 37:an Seawind. Ännu en semesteravslutning med Tjörn Runt...

Stor linje

Segling runt Danmark, via Helgoland och Kielkanalen. Därefter längs Tyskland till Rygenområdet vidare mot Bornholm, Christiansö och Utklippan till slutmålet Karlskrona

Stor linje

Semestern 2003

-

Stor linje

Övriga bilder

-