Mäklargruppen Wilhelmsen Galleri Red Fox Raymarine

Skottlands bilderna på G, hälften ute!

26 nOVEMBER 2007

Efter ett, som vi själva tycker, lyckat föredrag för JRSK om vår sommarsemester i Skottland är det hög tid att få ut våra bilder på hemsidan. Hälften utlagda, några av bildtexterna klara... Vill man ha med många bilder så tar det tid, varje bild petas dit för hand! Men skam den som ger sej.

Linje

Sista seglingen för den här säsongen :-( !

10 nOVEMBER 2007

Med stort vemod avslutades årets seglingar med en kort tripp ner till Vrångö, i mitten av oktober, där vi hade en härlig helg. 0 grader i luften gjorde att det var skönt att angöra Vrångö hamn strax efter skymningen.

Skymning i Göteborgs södra skärgård
OBS!
Håll koll på hemsidan efter 25 november, då kommer alla Skottlands bilderna att läggas ut. Avvaktar ett föredrag vi skall hålla för JRSK 25 november.
Linje

Resebreven från vår skottlandsresa är äntligen färdiga!

3 OKTOBER 2007

Efter en intensiv period från det vi kom hem har nu Heléne knåpat ihop resterande resebrev från vår segling i skotska vatten. (så nu väntar vi bara på att Bosse skall slutföra bilderna till "Bildgalleriet")

Dramatisk stenformation vid Loch Eriboll En av alla de stormfåglar som följde oss...
Linje

Första resebreven från semestern klara!

18 AUGUSTI 2007

Efter några lugna dagar på Norska sörlandet har vi fått tid att sammanställa en del av resan, resebreven hittar du under "Loggbok". Nedan kan du även se några av de sorter vi provade på Talisker!

Whiskeyprovning hos Talisker
Linje

Nu bär det av mot Skottland!

26 JUNI 2007

Äntligen är det dags att sticka iväg på vår länge emotsedda segling! Ni kan nu följa oss via "Aktuell position" här bredvid. Knappen under leder till vår nya blogg där vi kommer att göra inlägg under sommaren med lite bilder och så.
Linje

Att segla i april kan vara alldeles underbart...

23 APRIL 2007

Kvällsvy Vrångö hamn

Efter att ha sjösatt i påskhelgen och ägnat större delen åt att få båten i seglingsbart skick fick vi en helt underbar helg veckan efter.
Att glida fram i Göteborgs skärgård med en lätt sjöbris som bara krusar det annars spegelblanka vattnet ger en nästan trolsk känsla. Glider man sen på i 3-5 knop och det enda man hör är porlandet från släppet i aktern blir det ju knappast sämre. Två härliga kvällar, Vrångö på freda´n med vännerna i Cocktail och Källö Knippla med bastubad på lördan. Kan säsongen börja bättre?

Cocktail & seaQwest njutbart gott om plats i Knippla hamn
Linje

Sommarsegling mot whiskeyns förlovade land!

09 MARS 2007

Tillsammans med vänner planerar vi för fullt sommarens höjdpunkt, nämligen deltagandet i Classic Malt Cruise. Vår anmälan är klar och hittills är det 69 båtar som är inbokade. Bara 4 svenka hittills så läser ni detta och är sugna på Skottland med allt vad det innebär, varför inte hänga med?

Oban, Talisker, Lagavulin, mmmmm…

LÄS MER Classic Malt Cruise (extern länk)

Talisker kusten segla Linje

Ännu ett bildgalleri, nu från semestern 2006!

02 FEBRUARI 2007

Nytt galleri, denna gång över vår tur till Rügen-området i somras. Den här semestern präglades av lite vind och mycket sol. Och vaaarmt, faktiskt tropiskt klimat nere i Tyskland. Hemmagjord bimini av gamla lakan rädde oss på eftermiddagarna. Bra segling med riktig vind hade vi bara i början och på slutet av semestern. Vacker natur fick vi dock se en hel del av, och en del fina sol upp- och nedgångar…

LÄS MER (Bildgalleri 06)

ankarliggare Linje

Nytt bildgalleri från semestern 2005!

05 JANUARI 2007

Nu har vi påtat ihop ett nytt galleri över vår tripp till norska västkusten. Större delen av den seglingen gjorde vi tillsammans med våra vänner på Seawind, en Fantasi 37:a. De som påstår att det är kallt, grått och blåsigt där hade åtminstone fel detta år. Gott om plats i både riktiga hamnar och naturhamnar samt vänligt bemötande gör att vi gärna seglar hit igen. Om inte annat så kan det ju bli både start och mål vid överseglingar till Skottland eller Shetland/Orkney.

LÄS MER (Bildgalleri 05)

Bergknalle Linje

Välkommen till vår nya hemsida!

03 JANUARI 2007

Här kommer vi löpande att fylla på med både tidigare seglingar och fakta om vår båt och dess utrustning inför vår kommande långsegling. Försommaren 2008 bär det iväg på äventyr, men redan i sommar (2007) kommer vi att testa både båt och oss själva genom att segla till Skottland och eventuellt runda England. Fram till dess och under nästa vinter kommer vi att fortsätta med att utrusta båten och att ta till oss så mycket kunskap som möjligt. Genom vårt engagemang i JRSK (www.jrsk.org) har vi fått många nya vänner och massor med kunskap.

Linje

Tillbaka till toppen

Aktuell startsida
Arkiv 2010
Arkiv 2009
Arkiv 2008
Arkiv 2006

Minilinje BOKEN HYBRIS Minilinje

Pictures at an exhibition...

To Gallery page!

View the paintings created during our journey!

Minilinje

Vill du få mail när vi uppdaterar?

Maila oss på: bosse(at)seaqwest.se och skriv "Uppdatering" i ämnesraden så får du ett mail så snart vi uppdaterar/lägger ut nytt på hemsidan.

På grund av spamrisk så är alla e-mail adresser krypterade. När ni skall skicka e-mail till adressen byt ut (AT) med ett @.

Minilinje

Vår tänkta resrutt runt jorden

Thumbnail Resrutt

Här kan du se hur vi planerat vår tänkta långsegling. Förhoppningen är att ta oss ett varv runt jorden

Minilinje