Det är hårt att vara långseglare!
I går var intendenten på väg att slänga en hel hög överblivet ris! Vafals! Utbrast undertecknad, slänger du fin-fint ris? Det hela slutade med att riset sparades i en av våra 132 Tupperware(TM)-burkar för att nyttjas till dagens middag som “rester”.
Att intendenten accepterar att äta rester belyser verkligen hur tufft livet ombord kan vara…
Riset stektes med strimlat ägg, paprika och lite annat smått å´gott. Till detta grillade kapten parma/lövbiff-spett (ett blev över, morgondagens lunch är räddad! 🙂 )
Vår matkultur hemma bestod i ganska enkel mat till vardags och på helgerna när det var läge försökte vi lägga tid och laga nåt gott för att sen njuta av måltiden. Det blev väl lite si och så ibland, mycket annat stökade till det… Helt klart är att det alltid var mycket och kaloririkt.
Efter ett drygt år ombord kan jag nu konstatera att vi nog aldrig ätit godare och bättre än senaste året!!! 🙂
Intendenten planerar och organiserar så varje mål blir en form av högtid, alltid gott, lagom portioner och kalorifattigt för det mesta.
Grillad lax med mangosallad och lite mango-lime röra.
(Tyvärr kompenserar vi det med ett höjt kaloriintag via dryckesvanor, but who´s perfect?)
Till och med på översegingar äts det vällagat, oftast på bord med duk och hela bidevitten, minst tre gånger om dagen.
Off shore-lunch med “rester” från gårdagens Al Forno…
Skipper grillar så ofta tillfälle ges vilket ger en extra krydda på mathållningen. Vår lilla Magma är igång minst ett par tre dar i veckan i snitt.
Tubo de palo, grillat nånting vi av misstag köpte i tron att det var en vanlig fiskfilé. Kan nå´n tala om vad vi ätit?
Känns som ett privilegie att ha tid att ägna maten så mycket omsorg och därefter avnjuta den. Den biten ensam kan faktiskt vara ett skäl att ge sig ut på långsegling…
Det är hårt att vara långseglare som ni förstår.
Bosse @ middagsbordet
Bonus:
Båtrester på Isla Graciosa. Det gäller att sticka innan man fastnar för länge…
Herregud, har Helen lärt sig spara…. Undrens tid är inte förbi! Men visst luft och vattentäta Tupper burkat är ju aldrig fel, har en ny samling till er när Helen blixtrar hem i november. Hennes besök är ju tyvärr nödvändigt …. Fortsätt njuta av god mat!
Har sökt på samtliga ordböcker via datorn, det enda jag får fram är engelska tube stick.
På spansk svenskt kan det bli, lysrör, stav, krycka,
palo är en färg, kan också innebära att det ändrar färg.
Har i alla fall fått sli ihjäl 2 timmar vid datorn.
Tog sedan sista livlinan och ringde en god vän som bott där nere på GC i 20 år, inte hon hade hört talas om maten.
Sorry, men obduktionen lär utvisa vad ni åt.
Håkan