Chicago burger!
Längs Michigans ena kust, den som ligger längst österut, fick Kapten ett kreativt anfall och i samarbete med allas vår kallskänka, K-ministern, skapades “Chicago Burger”.
seaQwestsk steakburgare.
Vi stretar envettet söderut för att nå den hägrande världsmetropolen Chicago och på vägen tillreddes en rätt till stadens ära. Får se vad stadens borgmästare säger. Han sitter i alla fall inte i finkan som Detroits gjorde.
Strålande eftermiddagssol i bayen utanför Frankforts Marina, hungrig som en gnu och en löjligt stor New York steak var de perfekta förutsättningarna…
Biffen, av typiskt amerikanskt snitt, räcker gott till oss båda. Vi delar på den och marinerar i mycket kryddor! Köket bjuder på lite olika inhemska påsar med kryddblandningar samt ett läckert svartrökt salt som ger fin fart på marinaden.
Grilla på hög värme tills biffarna ser färdiga ut. (Här är det aldrig några problem med köttkvaliteten, jänkarna är bäst hittills på köttberedning. Alltid saftigt och mört. Och billigt!) Då är det dags för nylagade sprängdegsfrallor som snittas och grillas lätt.
Tyvärr hade vi ingen isbergssallad att lägga på underbrödet så det försvann nästan när den saftiga biffen vräkte sina vätskor över brödet. Några skivor brieost, lite tomat och på med locket!
Till detta en fin sallad, det sista från IKEAs rostade lök och en fin Merlot att skölja ner det hela med.
The swedish Cook @ seaQwest,
explorer of american freschwaters and culinary cooking
PS
Dagens skitväder möjliggjorde denna lilla bonusblogg.
Bosse nu får du skärpa dig ALDRIG salt i marinaden, dessutom är det 24 timmar i marinad som gäller!